Utrustning för kustjägare – Termometer

december 31, 2011 i Utrustning

Doppade ner termometern i vattnet. Väntade några sekunder på att den skulle reagera med vattenmassan. Lunchsolens strålar värmde mina kinder medans jag väntade. Tempen visade 6,9grader. Valet föll på en naturligt färgad zonker i tafsänden. Zonkern skulle få simma över fin stenbotten med lite tång. Öringen borde välja en sån plats idag tänkte jag för mig själv.

En termometer är en given sak i min fiskeväska. Temperaturen styr mycket av var fisken är och lite vilket humör den är på.
Ska man fiska med skrikiga färger? Hård eller mjuk botten? Termometern brukar ge svar på dom frågorna. I alla fall en fingervisning.

Termometrarna finns i olika utföranden. Digitala som analoga. Priserna verkar variera stort.
Själv kör jag med en digitaltermometer för 129kr. Den funkar fint och man hittar lätt minsta tiondelgradshöjning.

En naturlig fluga i snabbt tempo borde funka i denna temperatur i jakten på havsöringen.
/ John Kärki