Uppdatering: Havsöringsklubb

januari 12, 2012 i Övrigt

Hej!

Intresset för klubben var över förväntan. Men precis som jag trodde har flera ”kompisgäng” gått i samma tankar att hjälpa havsöringen på traven med fiskevård. Riktigt roligt att det finns ett intresse därute. Och det här kan vara starten på något bra. Kanske kan en fiskevårdskultur på ett eller annat sätt skapas i stockholmsområdet.
Sneglar vi lite lätt mot västkusten har dom flera års arbete i ryggen. Som fortsätter år efter år.

När jag räknar ihop intresseanmälningar med samtliga kommentarer, mail och telefonsamtal blir vi över 25 personer i skrivande stund. En grymt bra och stark grund. Speciellt eftersom merparten är drivna fiskare och vistas därute på stränderna och i vattnet.
Genuint om ni frågar mig.

Men för och föra skutan framåt.
Nästa steg;
Möte med Sportfiskarna i mitten av mars. Dels med fiskevårdsavdelningen men även klubbavdelningen. Praktiska frågor ska lösas såsom papper och det skriftliga mm. Dvs det här kommer inte bli något officiellt möte som alla klubben ska vara med på.
Steget efter det är att samla samtliga i klubben på stormöte/uppstartsmöte. Räkna med att det blir till våren också, alternativt precis efter vårens silversäsong är över.
Sen är det bara att köra.
Fiskevård, flugbindningskvällar, betestillverkning och dryckesprovningar mm utlovas första året.

Så här kan det se ut i producerande havsöringsbäckar. Flertalet bäckar står dock tomma under lekperioden. Det är något vi ska ändra på. Notera fettfenan på den bortre fisken.
Fortsätt maila eller kommentera era synpunkter mm. Allt är av intresse.
/ John Kärki