Sportfiskemässan 2012

mars 24, 2012 i Övrigt

Hej!

Några timmar av dagen spenderades i Kista med David A. Sportfiskemässan stod på menyn.

En grymt stor mässa. Med i princip alla ”stora” aktörer med. Även små genuina guldkorn kunde hittas om såg sig runt.

Vad gäller produktnyheter fanns tyvärr inte inte riktigt tiden att kolla på sådant. Även folkmängden gjorde det svårt att känna och klämma ordentligt.
Mycket folk var det, måste nästan ha slagits nytt rekord i besökare. Återstår att se den totala siffran imorgon.

Marc Petitjean höll låda i sin monter. Vilka verktyg och prylar mannen brinner för. Riktigt roligt och se glöden i ögonen när han på skön engelska brytning förklarade hur allt fungerade med mekanik och olika saker.
Han tog sig även tiden att binda en varsin fluga till mig och David. Jag fick en Stonefly i CDC, David en streamer med tratt framtill.
David skulle arkivera sin fluga. Jag ska plocka brownies på min nu i sommar.

Nya inköp då? Nja.
Lite krok i midget size inhandlades.
Medlemskap i älvräddarna löstes också hos Shanti med sällskap i Älvräddarnas monter. 100kr. Ni som inte har löst medlemskap kan göra det på Älvräddarnas hemsida.

Annars hade StockholmKajak intressanta och stabila kajaker, speciellt dem upplåsbara. Något jag kan tänka mig om man ska drifta ner för någon älv eller liknande i framtiden.

Om jag ska summera dagen med några meningar blir det följande;
Mycket folk, kul och träffa allt och alla. Mycket prylar. Mer marknad än mässa.
Själva fiskekänslan i mässan kan jag tycka saknas, vilket är synd. Kanske svårt att skapa den känslan i en inomhushall vars utseende är, likt ett större Elgiganten i och för sig.

En sen söndag eller tidig fredag ger nog mest utdelning för en mässa, ur kundens synvinkel. För folket i montrarna är riktigt trevliga och kunniga på sin sak.

För er som inte kunde vara där; Flugfiskeradion sammanfattar några nyheter.
Trevlig kväll.
/ John Kärki