Läges update!

november 12, 2011 i Havsöring

Tjena!

Varit ute och kört lite mer nu i vår lynniga skärgård. Saker och ting börjar hända. Kyligare nätter och kyligare dagar. Havsöringen har svarat positivt på det. Jag har under två fiskedagar synat cirka 12vak. Jag har fått kast på några. Polaren har fått kast på några. Dock med samma utgång – Dom vägrar att äta våra flugor. Extremt frustrerande.
Imorse hade jag guldläge och det var vak lite överallt på en vindstilla, mulen novemberyta. Kastade i området ett bra tag. Med flugbyte inkluderat. Annars säkra kort fick se sig besegrade av dom silverblanka skönheterna. . . .
Min gamla teori om att vak = Fisk. Har fått sig ett par rejäla törnar det senaste året. Så även idag.

Tempen i vattnet ligger på mellan 6,7-8,0 cirka. Fortfarande är spinn överlägset fluga. Våra flugor rör sig för sakta och synas av dom kräsna öringarna. Spinnbeten som fladdrar fram i superhög hastighet blir för mycket för öringen och det utlöser hugget.
Idag tex fiskade vi av en fin sträcka (4man med fluga). Inget händer. Kobben plockar fram sitt spinnspö och dänger ut sitt hemmagjorda drag. I första kastet smäller det på en liten öring. . . . För tydligt. Vi kan inte blunda för att spinn är bättre vid temperaturer 6,5-10grader ungefär.

Hur som haver. Det är sjukt trevliga dagar i skärgårn ändå med galna fiskevänner. Trots att det går trögt. Det är stunderna med fiskevänner som blir bra minnen. Diskussionerna, teorierna, flamset och målmedvetenheten att fånga öringen blir en skön kombo helt enkelt.

Har tyvärr inga bilder att lägga upp. Har kastat så mycket att jag hållit på och spy emellanåt istället.

Dagens mening: Det här är som att ragga på en tjej som man gång efter gång får nobben av. Det är ju sjukt.
Sagt av JM i bilen på väg hem.

/ Karki