Havsöringsfiske med stormen Sandy

november 4, 2012 i Havsöring

Samtidigt som delar av New York var lamslaget. På grund av stormen Sandy. Riggade jag och Manni grejerna för en dust med havet och havsöringen här hemma i Stockholms skärgård. Allt kändes rätt inför trippen.
Min öringbarometer pyrde likt en osläckbar glöd. Något var på gång. Något stort skulle man kanske kunna kontakta. Om inte annat var jag nästan säker på att öringen ”skulle vara där”.

Med hjälp av båt var planen att fiska av ett koppel, heta ställen. Både gamla och nya havsöringsstråk skulle noggrant driftas av.

Vinden friskade i från sydost och våra kast dansade med vinden. Det var inte lätt att kasta. Men med lite tajming fick man till det ibland.

Förmiddagen bjuder på en otrolig intensitet. De första två timmarna landar vi två öringar och bränner sex till. . . . . . .
B3 grisen och en rosa/vit kaninzonker var det som föll öringarna i smaken.
Fiskarna hittades kring friliggande öar som det drog kraftig sidström runt.

En vacker öring redo att landas.

Vilding.

Dagen fortlöper och vinden tilltar ännu mer. Vågorna leker med vår båt. Det smäller hårt i vinden. Stundtals känner man sig liten därute.
Manni landar även en gädda och en abborre.
Skymningen springer ifatt oss och det är dags att ge sig för dagen. In till stugan för kustdryck och mat.

Coastal hardcore.

Dag två bjuder på ett trögt fiske med lite vind och en relativt klar himmel. Manni klipper dock till med en torsk. Med stolthet i rösten säger han ”Det här är vad man skulle kunna kalla en Stockholm grand slam. Gädda, abborre, havsöring och torsk”

Manni poserar med en sällsynt art för Stockholms skärgård. 

Summa summarum; Grym intensitet första förmiddagen. Det här fisket är grymt nyckfullt men när man kommer rätt smäller det big time. Kul.

Tackar Manni för ett par trevliga och roliga dagar. På återseende.
/ John