Sista dansen

april 10, 2015 i Havsöring

Åren har gått. . . Skildringarna från kustband och fjäll har avspeglat mitt stundtals intensiva fiskarliv. Ni läsare har varit med hela tiden och ni har hela tiden blivit fler. Många fler. På något sätt har ni fått mig att spränga gränser inom fisket. Galna tankar och teorier har blivit till sann verklighet.

Fisket har varit hårt. Riktigt jäkla hårt. Jag vågar inte ens skriva hur många par vadarbyxor som gått sönder dom senaste åren. Det sliter att knata fram i mörk gryning, för att fiska hårt hela dagen och sen halta hem i månskenet.

När jag inte fiskat har turerna varit i gula taxibilar in och ut genom stans tullar. Snabba stopp i förorterna. Svarta nätter med simmiga ögon. Tidig gryning blir till solig dag. Enkelt och gammalmodigt beskrivet ”sång, vin och kvinnor” .

Det är tur att kust och fjäll alltid lockat så starkt. Jag har upplevt nästan snudd på religösa välsignelser där ute med mina vänner. Vilka fisken. Svårt att sätta ord på. Oavsett om det är ett besök i Harrdalen med Tompa eller öringbonanza med Ejken i södra skärgårn. Finns många namn att nämna och inga kommer bli glömda.

Allt har en början och allt har ett slut. Så även den här bloggen. Första inlägget skrevs 2011/09/01 och sista skrivs idag 2015/04/10. Tänkte egentligen publicera ett inlägg om ”Månskensöringen” men valde att sätta punkt istället.

I samma veva sade jag även upp mig från jobbet utan att ha ett nytt. Spännande tider väntar. Vi får se åt vilket håll vindarna blåser. Om inte annat kommer det finnas mer tid till att fiska i alla fall.

Dokumentationen kring fisketurerna kommer givetvis fortsätta, men i vilken regi eller publiceringssätt är idag ytterst oklart. Jag tar gärna emot förslag eller är öppen för bra samarbeten.

Vill framförallt passa på att tacka alla läsare, alla trevliga människor jag har haft mailkontakt med och även samtliga varumärken som har stöttat mig med utrustning, ni vet vilka ni är.

Man vet aldrig vad nästa dag för med sig.

Texterna kommer finnas kvar. Så kommande öringfiskare kan läsa om vad livet på kusten verkligen handlar om. Om resan från att knappt få en öring till att regelbundet landa fisk och dessutom år efter år ta grov öring.

No trout – No cry…
John Kärki