Silvriga tankar i vardagen.

december 6, 2011 i Havsöring

Vitt kargt underlag på den smutsiga gatan. Minusgrader. Skakiga ben. Snabba steg. Trötta ögon. Min svarta rock gungade tungt i den kyliga och klara soluppgången. I ena fickan låg en rullad Flugfiske-feber. I den andra fickan låg en rullad Allt om flugfiske. Två tidningar med intressant läsning för oss som brinner för flugfiske.

Det var speciellt en artikel som hade fått min uppmärksamhet på tågresan med X2000 mot Norrköping. ”Varm glögg och kall öring”. 
Grubblade över artikeln när jag gick över busstorget mitt i morgonens vimmel. Visst är det svårt att fiska havsöring. Ibland känns det omöjligt. Artikelförfattaren i Flugfiske-feber hade med en gnutta hopplös ironi beskrivit stockholmsfisket efter havsöring. Jag kanske inte höll med varenda ord, men några kände man allt igen sig i. 
Mina lyxiga vardagstankar som svävat iväg till vita kustremsor, is i spöringarna och isflaksrally  fick sig en törn när min kollega ringde på mobilen. 
- Vart är du? Mötet börjar om fem minuter.
Svarade kort och gott med kylig röst. Jag är på G.  
Drömde resten av dagen om silverblänk och frusna fingrar. . . . . .

/ Karki