Havsöringsklubb. Uppdatering

juni 14, 2012 i Övrigt

Hej!

Tänkte i det här inlägget gå igenom bakgrunden till öringklubben, samt vart vi står idag.

Början av Januari
En hel höst hade sprungit iväg. Fisket var under hösten katastrof på många håll och kanter. Så det spanades mycket öringlek istället. Flera åar spanades in.
Vi upptäckte även att det fanns flertalet ”döda åar” som mynnade ut i skärgårn. Potentiella åar som kan leverera öring om man bara ger dem chansen.
I samma veva hör jag liknande diskussioner hos kompisgäng ute på andra platser i skärgårn. Identiska tänk med mitt och mina kompisars tänk.

Kontakt togs med grabbarna. Kontakt togs även med sportfiskarna. Där jag via mail till Tobias Fränstam presenterade våra tankar och planer. Sportfiskarna gillade våra planer skarpt.

Intressekoll annonserades ut. Ett 35-40tal personer anmälde sitt intresse och engagemang via bloggkommentarer, mail och telefonsamtal.

Februari 
Ett möte med sportfiskarna bokas till den 27mars.

Samtidigt snickrar Kobben ihop en eventuell hemsida till klubben med forum och liknande. Riktigt snygg och överskådlig.

Mars
Snacket om klubben börjar gå mer i samma takt hos oss som var inblandade.

På mötet med sportfiskarna blir det slutligen jag och Kobben som representerar.
Under mötet pratades det mycket om hur en klubb bildas. Stadgar mm. Formaliteter, men ack så viktiga.
Även vad sportfiskarna kunde erbjuda för hjälp. Verktyg, expertråd mm.

Här och nu, juni 2012
Vi har bestämt oss för att det inte kommer bli någon officiell havsöringsklubb just nu. Dvs en förening som är registrerad på skatteverket mm.

Anledning: Den tid och kraft som krävs för att kunna köra seriöst finns inte just nu. I alla fall inte hos mig eller Kobben. Skulle vi vara i andra faser i livet hade situationen varit en annan.
Att kliva in halvdant i ett sånt här projekt för att sen låta det rinna ut i sanden är inte vår melodi.
Dock: Kommer vi fortsätta med vårt vanliga fiskevårdsarbete. Tex Spana i bäckarna regelbundet under året. Röjja vandringshinder. Hjälpa till med olika projekt där det behövs folk.

Känner någon annan sig manad att bilda klubb är det bara att köra.
Är som sagt ett smörgåsbord som ligger dukat med verktyg och experthjälp från Sportfiskarna.

Har ni några frågor eller funderingar angående att bilda en förening/klubb är det bara att höra av er till oss. Kanske är det just ni som har tiden och engagemanget att ta tag i det här.
Annars uppmanar vi er som är intresserade av att hjälpa till med arbete i bäckar mm, att kontakta er lokala fiskevårdsförening.

Sen finns det lite andra idéer hur vi ska kunna hjälpa havsöringen. Kanske sjösätts någon av dem mindre planerna inom en framtid.

Med vänliga hälsningar,
John & Jonas