En kontorsstol och tunggung i södra skärgården.

december 3, 2011 i Havsöring

Idag har jag suttit på kontoret och haft adrenalinfrossa. Anledningen är ett par ögonbrynshöjande mms som plingat in. . . .  
Har även känt en oerhörd glädje för en fiskebroder.  En fiskebroder som troligtvis har haft sitt livs fisketur på kusten, hittills.
 3,2kg.
3,7kg. Nytt personbästa. Grattis.
Grattis Putte till fina fiskar. Och grattis på födelsedagen.
Öringguden gav dig nog dagens bästa present?
Känslan av att ha en magisk fisketur är en känsla som aldrig kommer gå ur minnet. Det är som en drog. Man vill bara ha mer och mer . . . . Man söker efter kicken. Timmar av bom på kusten, tröttsamma timmar i bil och mycket grubblande. Är det värt det? Vad fan håller jag på med? Halvt förfrusna fingrar. Förkylningar. Saltstänk ögonen.
Men plötsligt händer det.
Drömfisken sitter på kroken. En större grupp öringar kommer in på grundområdet och jagar rovgirigt så vattnet fräser. Vaken kommer inom kastavstånd. Fiskarna hugger.
Allt stämmer helt enkelt. Det finns ingen känsla i världen som just slår den känslan.
Det är du, fiskarna och det karga kustlandskapet. Omvärldens funderingar och problem stängs ute. I bubblan är du kung för stunden. Du höjer ditt medvetande till en ny nivå.
Magi!
I övrigt fet kredd till Ejken som har hjälpt till med landningen på båda fiskarna. Snart är det din tur att drilla tungt! Öringkarma du vet.
Ut och fiska med er. Puttes öringar högg ytligt på djupt vatten. 10-20m djup under. Spinn var metoden.
Själv kommer jag ut till kusten först i slutet av nästa vecka. . . . Får ni något maila eller mmsa gärna in det till mig så kommer det upp en blänkare på bloggen.
Dagens lärdom: Vissa tror säkert att dom här öringarna var blanka. Speciellt 3,7kgs fisken. Nej dom är inte blanka. Det är lekfärgade fiskar. Dom ska odiskutabelt tillbaka i vattnet.
En blanking är i toppform rent kroppsligt. Men fjällen ska även lossna från ryggen.
/ Karki